Gemeentedag 3 september 2017

Hebben jullie het al in de agenda gezet? De Gemeentedag?


Na de zomervakantie is het fijn om met z’n allen het nieuwe seizoen te starten. Dit doen we door te beginnen met een gezinsdienst en daar aansluitend de Gemeente-dag te houden. Wil je weten hoe het met je broeder of zuster gaat? Even bijpraten over het komende seizoen, of gewoon lekker voor de gezelligheid of het leuke programma komen? Het kan allemaal.

Het thema van de Gemeentedag is deze keer “Freedom”. Wat een uitgebreid begrip is dat en wat kunnen we hier veel over zeggen. Vrijheid!! Niet in oorlog leven of hoeven te vluchten, vrijheid van denken, vrijheid om je geloof te uiten, vrijheid in expressie en creativiteit. Vrijheid! Een onderwerp, waar je veel kanten mee op kan. Op de komende Gemeentedag gaan we ermee aan de slag in onze verschillende workshops.

Er is weer van alles te doen, voor jong en oud. Het programma is zo goed als rond en we lichten alvast een tipje van de sluier op. Zoals altijd zullen er workshops zijn over interessante onderwerpen, zoals bijv. “ Het verhaal van de vluchteling”, of een workshop  ”Pubers, ouders en social media”. Laat je jouw kinderen helemaal vrij op social media, of begeleidt je ze op de goede manier? Naast de informatieve workshops kunnen we natuurlijk ook creatief bezig zijn. Wat dacht je van de workshop “Creatief op Canvas”? Een plaatselijke kunstenares  gaat ons de fijne streken van het penseel leren. Ook kunnen we inhaken bij de workshop “Haken”, want haken is weer helemaal hip!

 

Voor onze energieke en bruisende kinderen is natuurlijk ook genoeg te doen. Zo kunnen ze wat lekkers maken in de workshop”Cup cakes maken”, zelf brood bakken of gezellig een potje darten. ’s Middags zal er weer een speciale voorstelling gegeven worden door André Verhagen van Poppentheater het @penstaartje. Voor de wat oudere kinderen komt er ook een supergave workshop. Wat dat is verklappen we nog niet, maar hij wordt gegeven door een plaatselijke kunstenaar. Kortom er zijn weer meer dan genoeg workshops en activiteiten om aan deel te nemen. Veel meer! Is je enthousiasme en nieuwsgierigheid gewekt? Hou dan de beamer, de Sjölp en de website voor het volledige programma goed in de gaten.

Let op, in de maand juni zal de uitnodiging en het inschrijfformulier uitgedeeld worden. Hiermee kun je jezelf en/of je gezin inschrijven voor deze gezellige dag.

Hartelijke groeten namens de Gemeentedag Commissie,

Eef van Tamelen

Gemeentedag nieuws!


Nog maar een paar maandjes en dan is het weer zover. Zondag 3 september wordt de gemeentedag gehouden. De gemeentedagcommissie is weer druk bezig met de voorbereidingen en het programma is zo goed als klaar. Op deze dag is er voor iedereen, jong en oud, wat te doen. Voordat binnenkort de vakanties beginnen, willen we jullie alvast een voorproefje van het programma geven en we hopen, dat jullie je dan allemaal gaan opgeven voor deze geweldige dag.

• De dag begint met de reguliere kerkdienst.
• Daarna drinken we lekker koffie, thee en voor de kinderen limonade, met elkaar.
• Ochtendprogramma 11.30-13.00 uur

 • De wandeling. Voor de natuurliefhebbers wordt er een prachtige wandeling georganiseerd. We kunnen in alle rust en vrijheid genieten van de mooie omgeving.
 • Darten. Voor de sportieve jongeren en natuurlijk ook de ouderen is er gelegenheid om lekker pijltjes te gooien.
 • Nagels stylen. Voor de vlotte jonge meiden onder ons is er een workshop nagels stylen. Laat je nagels op een creatieve manier lakken en versieren.
 • Cup Cakes maken. Een workshop voor de kinderen. Wie gezellig cupcakes wil versieren en iets heel lekkers wil maken gaat hier naar toe.
 • Het verhaal van de vluchteling. Iemand van Pax voor Vrede vertelt zijn aangrijpende verhaal.
 • Creatief op Canvas. Onder leiding van Conny Hoosbeek gaan de creatievelingen onder ons lekker aan de slag met verf en penselen.
 • Workshop omgaan met Social Media. Hoe begeleid je jouw kinderen het best op het gebied van Social media. Machteld, Ariska en Maria gaan hier van alles over vertellen.
 • Het Lagerhuis. Natuurlijk mag ook dit keer het Lagerhuis niet ontbreken. Onder leiding van Thijmen Koelewijn kan er weer flink gediscussieerd worden over het thema vrijheid en andere actuele onderwerpen.
 • Creatief met bloemen. Ook deze keer worden er, onder leiding van Talitha de Graaf, weer prachtige bloemstukjes gemaakt. Deze worden aan het eind van de dag bezorgd bij zieken en bejaarden uit onze gemeente.
 • Workshop Graffiti Spuiten. Een workshop voor de wat oudere kinderen. Onder leiding van kunstenaar Stef Vedder wordt er een prachtig kunstwerk gemaakt.
 • Lunch 13.00-14.00uur
 • Middagprogramma 14.00-15.30 uur
 • Wandeling.
 • Darten.
 • Nagels stylen.
 • Cup cakes maken.
 • Workshop Tunisch Haken. De beginnende, maar ook de gevorderde haaksters kunnen inhaken bij de workshop haken. Voor wie het nog niet weet, Tunisch haken is helemaal Hot.
 • Het verhaal van de vluchteling. Ook vanmiddag kunt u komen luisteren naar het aangrijpende verhaal van de vluchteling.
 • Workshop met Steef Beukers. Steef Beukers gaat ons vertellen over de Opwekking van Spakenburg in 1840.
 • Gospel zingen. Altijd al willen weten hoe het is om in een swingend gospelkoor te zingen? Dit is je kans. Voor eventjes zijn jullie zelf dat swingende gospelkoor, waarbij niemand stil kan blijven staan.
 • Creatief met bloemen. Wie vanmorgen een andere workshop bezocht krijgt nu nog de kans om een mooi bloemstukje maken.
 • Zalm roken. Het hoe of wat van het zalm roken wordt op deskundige wijze uitgelegd door ervaren zalm rokers.
 • Speciaal voor alle kinderen. Van 14.00- 15.00 uur is er voor de kinderen vanaf 4 jaar de voorstelling “Jan Kalebas” van poppentheater Het @penstaartje. “ Tante Do heeft alleen maar plastic bloemen in haar tuin!! Dat vindt haar tuinman dus echt niks, want hij houdt van echte bloemen. Zeker als hij mee wil doen aan de grote “Zonnebloemwedstrijd”. Kom allemaal kijken wat er voor spannende dingen gebeuren in de tuin van tante Do.
 • Middagdienst 16.00 uur.
 • Na de middagdienst gezellig samen zijn onder het genot van broodjes versgerookte zalm, lekker eten en een drankje.

U kunt zich opgeven voor de gemeentedag via de aanmeldingsformulieren, die in de kerk uitgereikt gaan worden, maar ook via de e-mail. Ga dan naar de site van de Westerkerk: www.ngkw.nl download het aanmeldingsformulier en mail het naar : gemeentedag@ngkw.nl

Met hartelijke groeten namens de gemeentedagcommissie,
Eef van Tamelen

Aanmelden Gemeentedag 2017


Gebruik onderstaand formulier om je aan te melden voor de Gemeentedag 2017Gemeente dag 3 september 2017

Wij hopen dat je enthousiasme voor de Gemeente dag is gewekt!
Lijkt het je leuk aan één of meerdere activiteiten mee te doen en/of een hapje mee te eten, vul dan onderstaande gegevens in. Je kunt jezelf inschrijven tot en met 20 augustus.
Lever het formulier in, in de daarvoor bestemde bus in de hal van de Westerkerk.
Opgeven kan ook via e-mail adres gemeentedag@ngkw.nl of vul het aanmeldformulier hieronder in en druk op de knop onder het formulier.

Ja, wij zijn aanwezig op de gemeentedag

Tijdens de Gemeente dag worden een aantal workshops georganiseerd. Graag hieronder aangeven aan welke workshop je wilt deel nemen en met hoeveel personen, zodat we er voor kunnen zorgen dat er overal voldoende materialen e.d. aanwezig zijn.


Ochtendprogramma 11.30-13.00 uur

Wandeling
Voor de natuurliefhebber is er een leuke wandelroute uitgestippeld

Darten
Dit is uiteraard voor jong en oud

Nagels stylen
Voor de vlotte jonge meiden is er een workshop nagels stylen

Cupcakes
Een workshop voor de kinderen, wie iets lekkers wil maken gaat hier naar toe

Verhaal van de vluchteling
Aangrijpend verhaal over mensen die op de vlucht zijn

Schilderen op Canvas
Workshop verzorgd door Conny Hoosbeek

Social Media
Hoe om te gaan met je kinderen m.b.t. Social media

Graffiti spuiten
Kunstenaar Stef Vedder

Lagerhuis
Onder leiding van Thijmen Koelewijn kan er weer flink worden gediscussieerd over allerlei actuele onderwerpen

Creatief met bloemen
Ook deze keer worden er weer onder begeleiding van
Talitha de Graaf weer prachtige bloemstukjes gemaakt


Lunch 13.00 uur


Middagprogramma 14.00-15.30 uur

Wandeling

Darten

Nagels stylen

Haakworkshop
Tunisch haken is weer helemaal Hot, laat u inspireren op deze leuke workshop

Verhaal van de vluchteling

Steef Beukers
Steef Beukers gaat ons een boeiend verhaal vertellen met als thema: Anno 1840 opwekking Spakenburg

Gospelzingen
Hier worden u door een professional de beginselen van het gospel zingen geleerd

Zalm roken
Hier wordt op deskundige wijze voorgedaan hoe je een zalm moet roken

Voorstelling @penstaartje
Speciaal voor onze kinderen een spetterende voorstelling in de kerkzaal van dit geweldige poppentheater

Creatief met bloemen

Voor de kinderen is er een film en liggen mooie kleurplaten


Koffie drinken 15.30 uurMiddagdienst 16.00 uurHapje en een drankje 17.30 uur

Handje hulp gevraagd

Tijdens de gemeentedag kunnen wij wel een handje hulp gebruiken. Hieronder kunt u aangeven aan welke activiteiten u mee wilt werken; o.a. begeleiding crèche tijdens ochtend programma

‘s Avonds na het hapje en drankje (18.30 uur) helpen opruimen


Workshop Crea met bloemen

De bloemstukjes die tijdens de workshop Crea met bloemen worden gemaakt, worden later op de dag bij zieken en bejaarden in onze gemeente bezorgd. Hieronder kunt u aangeven wie voor één van de bloemstukjes in aanmerking komt.

Een aantal weken voor de gemeentedag komt er een scheurkalender in de hal van de kerk te hangen. Hierop staan producten die voor de catering gebruikt gaan worden. U kunt deze sponsoren. De boodschappen die u gekozen heeft kunt u zaterdag 2 september inleveren bij de kerk tussen 13.00uur-15.00uur.

Opmerkingen

Uw opmerkingen en suggesties voor een volgende gemeentedag kunt u hieronder kwijt.


Bedankt voor het invullen van het formulier en graag tot ziens op de gemeentedag

Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.